top of page
Post: Blog2_Post

Beauty nieuws & tips

Nicole's blog

Wat doet Glycolzuur voor de huid?

Glycolzuur, wellicht heb je er wel eens van gehoord? Zo niet, dan stellen we je graag voor aan dit wetenschappelijk bewezen ingrediënt. Het is een exfoliërend zuur dat valt onder de groep alfa-hydroxyzuren (AHA)

Gouden standaard

  • Fijne lijntjes en rimpels;

  • Littekens;

  • Zonschade;

  • Verstopte poriën;

  • Onzuiverheden.

Glycolzuur wordt vaak geprezen als gouden standaard voor zuren, omdat het extreem multifunctioneel is. Het is binnen de AHA-groep het zuur met de kleinste moleculen, waardoor het diep de huid kan binnendringen. Het werkt dan ook perfect op het verminderen van:

Het helpt de huid om van binnenuit te regenereren en te verjongen door o.a. het stimuleren van de aanmaak van collageen. Klinkt perfect toch?

Uitdagingen van glycolzuur

Toch zijn er ook uitdagingen met dit ingrediënt. Bij overmatig gebruik van sterk exfoliërende zuren kan er irritatie optreden doordat de huidbarrière verzwakt. Dit kan leiden tot een gevoelige, droge en/of vochtarme huid. Sterke glycolzuurproducten (vaak toners) worden verkeerd gebruikt door dagelijks gebruik. Wij zijn van mening dat af en toe gebruik van glycolzuur het beste is; laat dagelijks gebruik van zuren liever over aan PHA’s, zoals Press & Glow.

Dé oplossing

Om wel de voordelen te ondervinden van glycolzuur, maar niet de nadelen, hebben wij Sleep Glycolic ontwikkeld. Dit is een 10% glycolzuur-peeling voor thuis voor de nacht. Om irritatie te voorkomen, is de glycolzuur in gekapseld in een Kristal Cyclodextrine. Dit wordt langzaam afgebroken door huidenzymen waardoor ’s nachts de glycolzuur langzaam vrij komt. Op deze manier wordt irritatie geminimaliseerd en maximale huidverbetering behaald.

Het gebruik van Sleep Glycolic

Wij raden aan om Sleep Glycolic 2-3 keer per week te gebruiken op een gereinigde huid in de avond. Gebruik hiervoor een hoeveelheid ter grootte van een erwt. Vermijd hierbij de lippen en oogcontouren. Breng de volgende ochtend altijd zonbescherming aan.

Gebruik jij al Glycolzuur in jouw huidroutine?

Comments


bottom of page